Vejviser til en fødeklinik

Ønsket om tættere kontakt til en jordemoder og mindre kliniske rammer gjorde, at Camille Henningsen valgte at føde på en fødeklinik.

Camille Henningsen så tilfældigvis skiltet ind til Roskilde Fødeklinik, da hun var på vej hjem ad Ledreborg Alle. Hun, gravid i 18. uge og manden, Lasse Lundberg og tre-årige Yrsa var kort forinden flyttet til Hvalsø og henvist til fødeafdelingen på Roskilde Sygehus.

– Selvom jeg ikke havde set skiltet til fødeklinikken, havde jeg nok fundet den alligevel, for jeg ville noget andet end det, jeg oplevede, da jeg fik Yrsa på Rigshospitalet, siger hun. Det var særligt mødet med mange jordemødre både i graviditet og under fødslen og det kliniske miljø på fødeafdelingen, der fik Camille Henningsen til at undersøge andre muligheder end et hospital.

– De var skide søde på Rigshospitalet, men de forblev fremmede for mig og jeg følte mig ikke rigtig hørt. Her på fødeklinikken er der grundlæggende rarere at være, siger hun.

– Mine ønsker til fødslen passer bedre til stedet her, hvor de lytter til mig, når jeg for eksempel siger, at jeg meget gerne vil undgå at blive sat i gang, siger Camille Henningsen, der er til modningskonsultation på fødeklinikken. Hun er i 41+5 og har to dage at løbe på, før hun ikke længere kan føde på klinikken.

– Jeg gik ligeså meget over tid sidste gang og blev sat i gang, det vil jeg gerne undgå. Jeg har fået løsnet hinder tre gange og får akupunktur igen i dag, så jeg tror på, at det nok skal lykkes, siger hun.

Den kommende far har haft sine bekymringer over, at Camille skal føde uden for hospitalet.

– Men den angst har jeg fået afskrevet efter, at blev sat ind i klinikkens procedurer for overflytning, det tager jo kun 7 minutter, siger han.

Camille har ikke haft de samme bekymringer.

– Jeg forbinder ikke en fødsel med risici. Jeg ved, at jeg kan finde ud af at føde og jeg ved, at jeg har kompetente jordemødre ved min side, siger hun.

Men hvorfor ikke gå hele skridtet og vælge at føde hjemme?

– Det kunne jeg også have valgt, men her er der indrettet på fødsel, der er badekar og alt hvad man skal bruge. Det er der ikke hjemme i vores soveværelse, siger hun.

Camille Henningsen nåede at føde inden 42+0-grænsen og fødte derfor på klinikken. ”Det blev en fantastisk drømmefødsel på 4,5 timer med en kæmpe baby som resultat 4,5 kg og 56 cm. Jeg er så glad for, at jeg ikke blev påvirket til at blive sat i gang og, at jeg fulgte min intuition. Jeg føler mig meget taknemlig for, at jeg lige nåede at føde på klinikken inden jeg blev ramt 42+0 grænsen”, siger den nybagte mor.