Regeringens sundhedsudspil

Regeringen har i dag fremlagt sit længe ventede sundhedsudspil.

Se udspillet 

Ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen vil sundhedsorganisationerne bliver indkaldt til nærmere drøftelse, og Jordemoderforeningen ser frem til de kommende samtaler med sundhedsministeren om vores syn på opgaveløsning, arbejdsgange og faglig udvikling. 
Der er behov for gode svar og løsninger på mange af de spørgsmål, som presser sig på i sundhedsvæsenet generelt og specielt i svangreomsorgen.

Jordemoderforeningen er ikke sikker på, at fjernelse af regionsrådene er det oplagte svar på de spørgsmål. Til gengæld ser Jordemoderforeningen frem til, at kvinder, par og familier bliver givet flere rettigheder, som sikrer, at sundhedsvæsenet ikke fortsat kan lave endeløse besparelser på svangreomsorgen.

Jordemoderforeningen indgår også gerne med ideer til nye fagligt forsvarlige organisationsformer og ser frem til, at vi forener høj faglighed med rette indsats i ydelserne - for nogle kvinder nære tilbud, for andre højt specialiserede. Det er en oplagt mulighed at forbedre de nære OG de svære tilbud i svangreomsorgen, og jordemødre bidrager gerne i den proces.