Ny skærpet retningslinje for medarbejdere i risikogrupper

Sundhedsstyrelsen har udsendt en ny skærpet retningslinje for sundhedsmedarbejdere i risikogrupper.

Retningslinjen præciserer, at anbefalingerne vedrørende omplacering også gælder gravide. Endvidere skal gravide sundhedsmedarbejdere nu hjemsendes fra 28. graviditetsuge.

Lis Munk, formand for Jordemoderforeningen udtaler:
- Jordemoderforeningen har sammen med DSOG forholdt os til den samlede viden, der er om Coronavirus og graviditet. Denne evidens sammenholdt med de engelske anbefalinger omkring omplacering og hjemsendelse af gravide, har vi forelagt Sundhedsstyrelsen.
Vi glæder os over de konstruktive dialoger, vi har haft med Sundhedsstyrelsen, og at det har ført til disse ændringer. Selvom vi reelt ikke kender konsekvenserne for gravide og bygger anbefalingerne på meget små data, så kan vi ikke være for forsigtige, når det kommer til at passe på vores gravide sundhedsmedarbejdere. I denne situation skal vi hellere være for meget end for lidt forsigtige.
Jeg ser frem til, at der nu - og så hurtigt - initieres mere dansk forskning på området.

Læs den nye retningslinje