Jordemoderforeningen skal have ny næstformand

Da den nuværende næstformand Stina Kruse Skov har trukket sig fra posten, skal der vælges en ny næstformand for Jordemoderforeningen.

Ifølge Jordemoderforeningens love skal hovedbestyrelsen udskrive nyvalg til posten som næstformand, hvis næstformanden fratræder, inden valgperioden er udløbet, og der er mere end fem måneder tilbage af perioden. Den nuværende valgperiode for næstformanden løber frem til juni 2023.

Ved opstillingsfristens udløb var der tre kandidater til posten som næstformand; Bodil Bjørg Korsgaard, Karina Aamann og Mette Rotesan Holm.

Hvad laver næstformanden?
Næstformanden er en del af formandskabet og hovedbestyrelsen. Det vil sige, at næstformanden er en del af foreningens politiske ledelse. Derudover kan der være særlige interesseområder, som næstformanden er engageret i.

Næstformanden modtager et honorar svarende til ca. to dages arbejde om ugen.

Hvornår skal vi stemme?
Kandidaternes valgoplæg kan læses her på siden.

Af hensyn til sommerperioden vil der være et særligt tidsforløb.

10. august 2020 Udsendelse af valgmateriale

Uge 33-34 2020 Lokale valgmøder - se liste over møder

24. august 2020 kl. 16 Frist for stemmeafgivelse.

Tiltrædelse
Næstformanden tiltræder hurtigst muligt, efter resultatet foreligger.

Debat på Facebook
I Facebookgruppen 'Jordemoder til Jordemoder' kan du debattere med dine kolleger og med kandidaterne. Bemærk at da kandidaterne holder sommerferie, vil de ikke alle være på Facebook hele tiden.