Generalforsamling Midtjyllandskredsen

Tid: Den 22. september 2020 kl. 15.30

Sted: Traktørstedet ludvigslyst, Julsøvej 248, 8600 Silkeborg

Program:

Kl 15.30-16.30 Gåtur

Kl 16.30- 17.30 Generalforsamling

Kl 18.00 - 19.30 Spisning

Kl 19.45- 21.00 'Om at lære i arbejdet som jordemoder' ved Hans Henrik Knop (læs mere nedenfor)

Kl 21.00-21.30 Afslutning med spørgsmål og drøftelse til oplæg

Frist for indkomne forslag til generalforsamlingen: Senest den 15. september 2020 til din lokale TR eller til kredsformand Tanja Lyth, tanjlyth@rm.dk 

Om at lære i arbejdet som jordemoder 
Mennesker er som bekendt født nysgerrige. Men det er som ligeledes bekendt langt fra givet, at de bevarer lysten til at lære intakt. Fx bliver masser af skoleelever stadig skoletrætte, uden at nogen har den mindste gavn af det, ligesom alt for mange på ungdomsuddannelserne oplever undervisningen kedelig eller stressende eller begge dele. Og nissen kan meget vel flytte med ind i voksenlivet, hvor unge medarbejdere i givet fald møder arbejdsmarkedet med en forståelig portion skepsis over for læring også.

Med den viden, vi i dag har om læring og læringsmiljøer, er der imidlertid masser af muligheder for at lære uden at miste lysten til det, også selvom ingen undgår modgang, og vi alle vil få oplevelser, vi helst havde været foruden. Alt andet lige er det altid mere interessant at lære noget end ikke at gøre det, og vi ved nu ret præcist, hvad der skal til for at lykkes med at udvikle gode læringsmiljøer, som ikke brænder folk ud.

I dette oplæg giver Hans Henrik Knoop et overblik over dette fagområde og sætter det i relation til jordemødres kliniske praksis med de særlige fleksibilitetskrav samt til arbejdet med at engagere jordemoderstuderende.

Hans Henrik Knoop er lektor med særlige kvalifikationer ved Aarhus Universitet og ekstraordinær professor ved North-West University, SA

 

Har du kendskab til et arrangement, der kan egne sig til offentliggørelser her på siden, kan du rette henvendelse til webredaktør Jette Poder.