Stine Roswall: Jeg har vendt min virksomhed på hovedet

Af journalist Bille Sterll

Da Stine Roswall så statsministerens pressemøde om aftenen den 11. marts, blev hun klar over, at nu ændrede hendes arbejdsliv sig med et slag. Hun er selvstændig jordemoder og møder gravide og mødre, der lige har født, hjemme hos dem selv i Storkøbenhavn.

- Jeg har mange enkelte kontakter. Jeg rækker ud i mange liv, der ikke har noget med hinanden at gøre. Jeg ville netop kunne tage smitten med fra én kvinde ud til 10 andre, siger Stine Roswall.

Hun kunne ikke længere forsvare at mødes med sine klienter.

- Mit arbejde er akut, men ikke livsnødvendigt. Jeg har ikke fødsler, og når man kikker nøgternt på det, er jeg ikke uundværlig. Det er svært at give ammerådgivning og hindeløsning uden at mødes, og det giver ikke mening at mødes, hvis jeg skal være to meter fra folk.

I løbet af få dage forsvandt så godt som alle aftaler i kalenderen. Og med to hjemmegående skolebørn på seks og otte år og en mand, der er skolelærer og underviser hjemmefra over Skype, er der kamp om arbejdsroen i det improviserede hjemmekontor. Men Stine Roswall er i fuld gang med at geare sin virksomhed til de nye vilkår.

Hun har holdt sin første fødselsforberedelse ansigt til ansigt med et par over nettet - med et GDPR-godkendt program. Og 10 nye klienter har booket tid til en fælles to timers fødselsforberedelse over nettet, hvor de også kan stille spørgsmål og få svar med det samme.

Pengene er ikke den største bekymring for Stine Roswall, som ser fremad med ro i sindet, nu hvor Folketinget dækker op til 23.000 kroner om måneden af de små selvstændiges tab.

- Jeg skal nok lande på benene, og vi behøver ikke sælge huset, hvis jeg ikke tjener noget i tre måneder. Med hjælp fra min revisor og Jordemoderforeningen regner jeg med at finde ud af, hvordan jeg søger støttepakken. Jeg er mere bekymret for alle de gravide, der hænger og flagrer. Den forskel, jeg plejer at gøre, må jeg nu sige nej til. Corona trumfer mit jordemoderarbejde. Det er jeg ked af.

Giv Stine et kæmpe like, fordi hun knokler for sin virksomhed.

Del dine billeder på #JordemoderUnderPandemien. Og del dine erfaringer og gode råd her i tråden eller ved kontakte Julie Gravesen fra Jordemoderforeningens kommunikationsteam: juliebgravesen@gmail.com / 42334326.