Randi Iversen: Hold ud. Hold sammen. Hold afstand.

Af journalist Jette Smed

Den uge det hele lukkede ned, havde Randi Iversen ferie. Da hun skulle møde ind på afdelingen mandag morgen, havde hun for første gang i sit 40 år lange arbejdsliv en dårlig følelse i maven.

- Jeg havde pludselig ikke supermeget lyst til at gå derind. Jeg var jo selv en af dem, som sundhedsmyndighederne anbefalede at blive hjemme. Og min mand er også i risikogruppen, siger Randi Iversen.

Hun arbejder til dagligt på fødeafdelingen på Herlev Hospital. Hun er 66 år og siger selv, at hun har et for højt BMI. Både alder og vægt bringer hende ind i COVID-19 risikogruppen. For 10 år siden fik hendes mand en nyretransplantation, og selv om han har det rigtig godt, kan han ikke tåle at blive smittet.

På trods af sin ulyst gik Randi Iversen på arbejde efter sin ferie. Måske fordi hun er rundet af en tid, hvor man gjorde sin pligt uden at klynke. Måske fordi hun elsker sit arbejde.

- Vi kan jo ikke sætte fødslerne på standby og vente til det her er overstået. Jeg er en gammel rotte, der er opvokset med, at man skal være solidarisk. Jeg er sund og rask og tænker ikke på at gå på pension.

- Det var primært den første dag, det var svært at gå på arbejde. Da jeg først kom i gang, var verden ikke så meget anderledes, end den plejer at være. Kollegerne kan dog ikke sidde så tæt ved konferencebordet. Der er fire coronastuer i stedet for en. Randi Iversen spritter mus og tastatur af, når hun er færdig ved sin arbejdsstation og hun vasker og afspritter hænder, så huden er helt udtørret.

Men det skal nok gå. For kollegerne står sammen.

- Vi viser nok mere hensyn til hinanden, end vi plejer. Og vi lytter til hinandens bekymringer, siger Randi Iversen.

Hendes bedste råd til andre jordemødre derude er: Hold ud. Hold sammen. Hold afstand.