Coronavirus - hvad betyder det for dig på jobbet

Udbruddet af COVID-19 - Coronavirus - udvikler sig hurtigt i en række lande herunder også Danmark, og vi kan forvente flere smittede i Danmark.

Sundhedsstyrelsen opdaterer løbende deres hjemmeside med nyt om udviklingen. Vi anbefaler, at du holder dig opdateret via styrelsens hjemmeside, som du finder her

Hvad det betyder det for dig i forhold til dit arbejde som jordemoder, kan du finde svar på nedenfor.

Bemærk at de enkelte spørgsmål/svar opdateres løbende. Der er altid dato på, så du kan se, hvornår de er oprettet/opdateret.

Jordemoderforeningen modtager gerne spørgsmål om corona på sek@jordemoderforeningen.dk. Det er ikke sikkert, at vi har svaret med det samme, men så forsøger vi at skaffe det.

Læs også Sundhedsstyrelsens udmelding om krav til sundhedspersonalet

Spørgsmål-svar: Hvad betyder det for dig på jobbet

Siden opdateres løbende

COVID-19 som arbejdsskade

Arbejdstidsregler i regionerne i en corona-tid - En guide for jordemødre

Her finder du en kort gennemgang af arbejdstidsreglerne

Se Arbejdstidsregler i regionerne i en corona-tid - En guide for jordemødre

Retningslinje og vejledning 'Håndtering af COVID-19: Gravide og fødende kvinder, samt partner og det nyfødte barn’(01-05-2020)

Retningslinje og vejledning er udarbejdet af DSOG og Jordemoderforeningen

Se retningslinje og vejledning

Hotline for sundhedspersonale

Styrelsen for Patientsikkerhed har åbnet en hotline for personale på sundheds-, ældre- og socialområdet, hvor de svarer på spørgsmål om COVID-19.

Kontakt hotlinen på 70 20 02 66 - den er åben alle dage kl. 9-22.

Fælles myndighedshotline

På hotline kan du få generel information om, hvordan du skal forholde dig til COVID-19.

Hotline: 70 20 02 33

Bemærk: Er du syg og har brug for rådgivning, skal du ikke ringe til hotline, men til din læge

Corona-nyheder

Se Jordemoderforeningens nyheder om corona (bemærk at anbefalingerne skifter hele tiden, derfor kan ældre nyheder være misvisende/uaktuelle)

Lancet artikel

What are the risks of Covid-19 infection in pregnant women?
    Lancet artikel med litteraturhenvisninger.
    Læs artiklen
    Kilde: The Lancet den 12-02-20