Fri og lige adgang til fertilitetsbehandling og sterilisation

Pressemeddelelse fra Jordemoderforeningen og Dansk Selskab for Obstetrik og gynækologi

30. oktober 2011

Jordemoderforeningen og Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi har med glæde bemærket, at regeringen har besluttet at give fri og lige adgang til fertilitetsbehandling og sterilisation.

Vi hilser det velkomment, at regeringen anerkender, at behandling mod barnløshed er for alle mænd og kvinder, der ikke kan undvære hjælp til reproduktion, uanset deres formueforhold.

Vi ønsker samtidig at opfordre regeringen til fortsat at fremme forskning i årsagerne til barnløshed og i bedre udvikling af behandling mod barnløshed.

Danmark er en markant medspiller i udviklingen af de bedste metoder til skånsom og etisk ansvarlig behandling mod barnløshed.

Med en sikring af forskningen og en genindførelse af fri og lige adgang til behandling vil vi fortsat kunne fremme vellykket behandling mod barnløshed.

Lillian Bondo, formand for Jordemoderforeningen, kan kontaktes på 23 43 94 33

Charlotte Hasselholt Søgaard, formand for Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi, kan kontaktes på 29 61 95 21.

Læs også hvad Dansk Fertilitetsselskab skriver om sagen:
Brugerbetaling for fertilitetsbehandling var både menneskeligt og økonomisk uansvarligt - Dansk Fertilitetsselskab