• Print
  • Bookmark and Share

Arbejdsmiljø

Her kan du læse om fysisk og psykisk arbejdsmiljø, og finde pjecer og regler på området. Du kan læse om de enkelte områder på nedenstående links, eller i oversigten til venstre

 

Fysisk arbejdsmiljø: 
  -  Hviletid og fridøgn
  -  Arbejdsskade
  -  Graviditet og amning

Psykisk arbejdsmiljø:
  -  Stress
  -  Mobning
  -  Konflikter
  -  Trivsel og sundhed

Natarbejde
  -  Natarbejde og helbredskontrol 

Arbejdsmiljø i Danmark
Her finder du alt om arbejdsmiljø - fra love og regler til viden, værktøjer og gode eksempler. Leveret af Arbejdstilsynet og Videncenter for Arbejdsmiljø

 

 

Til toppen

Godt arbejdsmiljø

'Godt arbejdsmiljø fra A-Å - En miniguide til arbejdsmiljøorganisationen'. Guiden giver et hurtigt overblik over de vigtigste emner i arbejdsmiljøet og en genvej til at komme videre. Guiden har henvisninger til de mange videoer, vejledninger og værktøjer, som BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration (BFA) har udviklet.

Læs mere: Godt arbejdsmiljø 

Læs også: Videnscenter for arbejdsmiljø 

Sammen om mental sundhed

Få råd om, hvordan du kan tackle mentale helbredsproblemer som stress, angst og depression på arbejdspladsen og hjælpe medarbejdere eller kolleger, der er ved at gå ned med flaget.

Rådene er delt i råd til ledere, nøglepersoner og kolleger samt til dig selv. 

Læs mere på mentalsundhed.dk

Natarbejde
Hvis du er en af de op mod 100.000 ansatte på sygehuse, i ældreplejen og i botilbud, bør du være opmærksom på, hvad det gør ved din krop.
Hent pjecen

Find balancen
Hvis du selv kan påvirke din arbejdstid, kan du tage højde for andre vigtige forhold i dit liv.
At møde en time senere eller gå en halv time tidligere end den normale dagvagt kan være det, der får din hverdag til at hænge sammen. Det, som gør, at du kan aflevere eller hente dine børn, nå toget eller klare indkøbene på vejen.
Hent pjecen

Arbejde og planlægning
Der er mange hensyn, som skal forenes, når arbejdstiden skal tilrettelægges. Derfor er det vigtigt at arbejde med at tilrettelægge en god vagtplan.
Hent pjecen

De tre pjecer er hentet på hjemmesiden Et sundt arbejdsliv