OK 18

Læs om urafstemningen, hvorfor hovedbestyrelsen anbefaler et ja, og gå til selve afstemningen

Klik her

Elektronisk afstemning

Afstemning om resultatet ved OK18 foregår udelukkende elektronisk.

Tidslinje

Forhandlingerne gik i gang i januar 2018, så en ny overenskomst kunne træde i kraft den 1. april 2018. Sådan skulle det dog ikke gå.

Se tidslinje over forkøbet frem til urafstemningen

Udfordringer og muligheder

De 11 formænd i Sundhedskartellets organisationer har givet deres bud på udfordrin ger og muligheder forud for forhandlingerne

Læs budene her

Fakta

Sundhedskartellet har udarbejdet en række faktaark, om de emner, som plejer at være blandt de mest populære, når jordemødre foreslår krav til OK18.

Bliv klogere på disse OK18-områder:

Debat

Jordemoderforeningen har udarbejdet nogle postkort som oplæg til medlemsdebatten, som er delt ud på alle fødesteder (se nedenfor).

Derudover har Sundhedskartellet lavet et fælles debatoplæg

Lillian Bondo fortæller om OK18

Løn, pension, arbejdsliv, arbejdstid, uddannelse. Hvad skal prioriteres ved de kommende overenskomstforhandlinger? Hør Lillian Bondos oplæg til de kommende forhandlinger her.

Se filmen - Klik her

Temaerne ved OK18

Formand for Sundhedskartellet, Grete Chistensen, fortæller om temaerne ved de kommende overenskomstforhandlinger. Jordemoderforeningen er en del af Sundhedskartellet, der forhandler for 11 sundhedsfaglige organisationer.

Se filmen - Klik her

OK18 orienteringsmøder

Resultatet af OK18 foreligger nu, og medlemmerne skal til at stemme om overenskomsten.

Før du stemmer, har du mulighed for at høre, hvad der reelt ligger i forliget. Formand Lillian Bondo og forhandlingsleder Lene Maigaard tager ud til møder i de fem regioner, hvor de orienterer om resultatet og svarer på spørgsmål.

Møderne er åbne for alle medlemmer på det regionale, statslige og kommunale område - basisjordemødre såvel som ledere.

Du bestemmer selv, hvilket møde du deltager på

Midtjyllandskredsen
Tirsdag den 22. maj 2018 kl. 17-19
Regionshospital Herning, Gammel Landevej 61, 7400 Herning, indgang A
Tilmelding til TR Liselotte Fredslund Andersen på liselotte.fredslund.andersen@remove-this.vest.rm.dk

Nordjyllandskredsen
Fredag den 25. maj 2018 kl. 9-11
UCN, Selma Lagerløfs Vej 2, 9220 Aalborg Øst, lokale 1.2.30

Syddanmarkskredsen
Mandag den 28. maj kl. 10-12
Odense Universitetshospital

Hovedstadskredsen
Mandag den 28. maj 2018 kl. 16-18
Jordemoderforeningen, Sankt Annæ Plads 30, 1250 København K, mødelokale 2163

Sjællandskredsen
Onsdag den 30. maj 2018 kl. 12-14
Sjællands Universitetshospital Roskilde, Sygehusvej 16, 4000 Roskilde, mødelokale 3 ved kantinen

Få #EnLøsningForAlle på dit profilbillede

Konflikt og karensbestemmelser

Jordemoderforeningens hovedbestyrelse vedtog en midlertidig ændring af karensbestemmelserne, der siger, at udmeldte medlemmer først kan få hjælp og indflydelse seks måneder efter, at man har meldt sig ind igen.

Karensbestemmelserne regulerer blandt andet muligheden for at deltage i afstemning ved urafstemning om overenskomstresultater og muligheden for at få konfliktunderstøttelse under en eventuel konflikt.

Op til overenskomstforhandlingerne i 2018 kunne jordemødre, der meldte sig ind i foreningen senest ultimo december 2017, blive undtaget karensperiode og få mulighed for at stemme om overenskomsten og få konfliktunderstøttelse, hvis forhandlingerne ender med en konflikt.