• Print
  • Bookmark and Share

The Virtual International Day of the Midwife

Af: Annette Dalsgaard
04. april 2017

The Virtual International Day of the Midwife (VIDM) afholdes for niende gang den 5. maj 2017 for at fejre den internationale jordemoderdag. The VIDM er en gratis 24 timers konference for jordemødre, jordemoderstuderende og andre interesserede, som afholdes online. For at deltage behøver du kun en computer, tablet eller smartphone med internetadgang.

Konferencen starter den 5. maj 2017 kl. 00 dansk tid med en præsentation af keynote speaker Professor Mary Renfrew, Dundee University, UK. Hver time resten af døgnet starter en ny præsentation med oplægsholdere fra hele verden. Der er et bredt udvalg af spændende jordemoderfaglige temaer bl.a. samspillet mellem jordemoderen og den fødende i den tidlige fødsel, vandfødsler i Iran, jordemoderens rolle i behandling af eclamsia i Nigeria, jordemoderomsorg for flygtninge i US og Grækenland, teenage graviditeter og tidligt moderskab i Jamaica, omsorg for LGBT forældre i den perinatale omsorg, probiotic tilskud tidligt i graviditeten ift. gestationel diabetes, sundhed for mor og barn i konfliktområder såsom Syd Sudan og DR Congo, obstetrisk livredning, menneskerettigheder omkring børnefødsler, post traumatisk stress blandt australske jordemødre, anvendelse af komplementær og alternativ medicin i jordemoderomsorgen samt mange andre spændende temaer.

Konferencens sidste keynote speaker er den nye præsident for ICM Sally Pairman, som afslutter konferencen i timen op til kl. 24. Ved siden af konferencen afholdes i nogle andre lignende 'virtuelle rum' workshops om og fra jordemoderfaglige praksis, hvor bl.a. Maggie Banks, New Zealand er keynote speaker i en workshop om vaginale UK fødsler. Sidst men ikke mindst afholdes der også 'student cafes' for jordemoderstuderende, hvor man kan høre oplæg, mødes og tale med jordemoderstuderende fra hele verdenen.

På the VIDMs hjemmeside er der derudover posterpræsentationer fra jordemoderfaglige projekter fra hele verden.

Find mere information om The Virtual International Day of the Midwife på www.vidm.org.

Book den 5. maj i kalenderen og tænd for din computer, tablet eller smartphone for at deltage i the Virtual International Day of the Midwife.