Lillian Bondo om forebyggende tilbud til ikke-dokumenterede migranter

26. maj 2015

Lillian Bondo, formand for Jordemoderforeningen, var den 26. maj i P1 Morgen og fortælle om, hvorfor det er både medmenneskeligt nødvendigt og økonomisk rentabelt at give forebyggende tilbud til gravide og børn, der ikke har ret til disse tilbud. Hør interviewet her

Jordemoderforeningen har sammen med en række andre organisationer foreslået sundhedsminister Nick Hækkerup, at uregistrerede migranter skal have adgang til forebyggende og rutinemæssige besøg hos jordemoder og læge, adgang til sundhedsplejerske og til børnevaccinationsprogrammet for nyfødte.

Sundhedsminister Nick Hækkerup har i et brev til organisationerne gjort klart, at han mener, at ikke-registrerede migranter skal have adgang til akut behandling, men ikke rutinemæssigt have adgang til den forebyggende indsats, der anbefales til andre gravide, fødende og barslende samt deres børn.

Sundhedsministeriet udgav i efteråret 2014 en analyse af sundhedsydelser til uregistrerede migranter. Læs den her

Røde Kors har netop udgivet en rapport over aktiviteterne i de to sundhedsklinikker, der drives af Lægeforeningen, Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors. Læs rapporten her