• Print
  • Bookmark and Share

Iværksætterpris til jordemoder

Realisme. Originalitet. Udsyn. De tre ord indgik i den begrundelse, som lå bag udnævnelsen af Gyn Zone som vinder af Århus Stiftstidendes og Aarhus Kommunes iværksætterpris i kategorien ’Velfærd og med tech’.

Af: amk
27. maj 2011

- Vi har lagt vægt på realisme, der er tale om en forretning der reelt kan tjene penge. På originalitet, der er tænkt nye tanker. Og på udsyn, det kan blive større, sagde dommer Jens K. Gundersen, direktør i fertilitetsvirksomheden Unisense ved overrækkelsen af prisen.

Gyn Zone udvikler og sælger animationer, illustrationer og 3D-undervisningsfilm til fagfolk inden for fødselshjælpen. Firmaets direktør og en af grundlæggerne er jordemoder Sara Kindberg, der står for den faglige udvikling af produkterne.

Gyn Zone har fire ansatte.
- Jeg tager mig af det faglige, mens der er andre, der tager sig af økonomien, forhandlinger om kontrakter, IT osv., siger Sara Kindberg. På IT-området er firmaet blandt andet ved at udvikle en apps til smartphone, så jordemødre og andre kan tjekke deres teknik, når de har brug for det.

Med æren ved prisen fulgte et mentorforløb
- Jeg har fået otte ugentlige mentortimer hos Jens Gundersen, hvor jeg skal lære om, hvordan man opbygger et internationalt salg og hvordan man skaffer kapital til at realisere sine drømme, siger prisvinderen.