Gravid-app

Af: Anne-Marie Kjeldset
11. juni 2013

Jordemoderforeningen har i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysningog Sundhedsstyrelsen udgivet en graviditets-app. Projektet er blevet til med støtte fra TrygFonden. Artikler til app’en er hovedsaglig skrevet af jordemoder Lene Skou-Jensen, der også skriver til Nyhedsbrev for gravide og er forfatter til Politikens graviditetsbog. Al tekst er gennemgået og fagligt godkendt af Jordemoderforeningen og bygger på opdaterede anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen mv.

App’en indeholder

• Artikler Alt om graviditet og fødsel, herunder de officielle sundhedsanbefalinger til gravide vedrørende kost, motion, undersøgelser m.v.
  • Uge for uge – om kvindens og det ufødte barns udvikling graviditeten igennem
  • Tjeklister til indkøb af sikkert og praktisk børneudstyr.
  • Slidegalleri, som forslår aktuelle artikler i forhold til graviditetens længde.
  • Illustrationer til alle opslag
  • Søgefunktion.

Dagbog, hvor man kan:

• skrive sine tanker, forventninger og oplevelser i forbindelse med graviditeten
  • tage ’mavebilleder’ og indsætte scanningsbilleder
  • sende sine dagbogsnotater i en mail som pdf (indholdet bliver automatisk indsat i grafik)
  • dele sine dagbogsoptagelser på Facebook.

Videoer med fødselsforberedelse

• Øvelser til fødselsforberedelse: åndedræt, bækkenbund, hvilestillinger m.v.
  • 22 video-klip med øvelser af ca. 2 minutters varighed

Fødested

• Viser vej til dit fødested.
  • Beskriver dit fødested med de vigtigste oplysninger.
  • Har opkaldefunktion, så du kan ringe direkte til den vagthavende jordemoder, når fødslen begynder.
  • Linker til fødestedets hjemmeside, hvor du kan læse mere om hospitalets konkrete tilbud og praktiske forhold.

Mine aftaler

• Opret aftale: Du kan indføre dine aftaler med læge og jordmoder og notere tid og sted.
  • Forbered dig: Der er plads til, at du ud for hver aftale kan notere de spørgsmål og tanker, du gerne vil drøfte i løbet at konsultationen.
  • Få en påmindelse: App’en minder dig automatisk om aftalen dagen før.

App’en koster 19 kr., der udelukkende går til opdatering og forbedringer. Den kan hentes i App Store og i Google play.

Hvis du har problemer med at hente app’en – eller med funktioner i den, så læs mere her: http://www.sundapps.dk/gravid/

APP'en er blevet opdateret februar 2015