Europæisk og nordisk fagbevægelse støtter dansk OK-kamp

Der er stor opbakning fra den europæiske fagbevægelse til de offentligt ansattes samlede kamp. Samtidigt har Jordemoderforeningen modtaget støtteerklæringer fra de nordiske jordemoderforeninger

12. april 2018

Den europæiske fagbevægelse (ETUC), som repræsenterer 45 millioner medlemmer fra 89 landsorganisationer i 39 europæiske lande, sender et klart signal til arbejdsgiverne i Danmark. Luca Visentini, ETUCs generalsekretær, skriver blandt andet i en støtteerklæring:

"Vi forventer, at den danske regering vil huske på den kritik, som den tidligere danske regering modtog fra ILO efter lærerlockouten og lovindgrebet i 2013. Vi vil holde Europas arbejdere informeret om den danske regerings ageren og rejse sagen. Jeres succes, er vores succes".

Læs mere på FTF's hjemmeside

Nordisk støtte
Jordemoderforeningen har fået støtteerklæringer fra vores nordiske søsterorganisationer. Læs med her:

Svenska Barnmorskeförbundet stödjer de danska barnmorskornas kamp för att lyfta en viktig yrkeskår som arbetar med folkhälsa. Vi stöttar er helhjärtat!
Mia Ahlberg
Ordförande /President Svenska Barnmorskeförbundet/Swedish Association of Midwives

Islands Jordemoderforening støtter de danske jordemødres kamp for en løn, der afspejler det store ansvar, som jordemødre har! Håber at I lykkes med gode forhandlinger!
I Islands Jordemoderforening ser vi en inspiration i danske jordemødres kamp for at løfte en vigtig samfundsopgave på bedste vis! God kamp!
Kære danske kolleger - vi i Islands jordemoderforening støtter jeres kamp for at kunne udøve det gode jordemoderarbejde - med en løn, der fastholder i arbejdet, og med arbejdsvilkår, I kan holde til på langt sigt.
Með góðri kveðju,
Áslaug Í. Valsdóttir
Formaður Ljósmæðrafélags Íslands

Our thoughts are with you! I hope that everything goes well and you get the things and improvements you are fighting for.
Be strong! We had our job actions in last month and we got some improvements to the contract, like longer paternity leave and small pay raise. Our trade union didn't go into the strike, just only everyone in the union stopped changing their work schedule and they did no extra hours.
Let us know how it goes! Good luck ja strenght to everyone there!
Best regards,
Anna-Kaisa Kokkonen
Suomen Kätilöliitto - Finlands Barnmorskeförbund

Ljósmøðrafelag Føroya vil hermed give sin fulde støtte til de danske jordemødre i deres kamp for en rimelig løn for det ansvar og de arbejdsforhold de arbejder under.
Husk at en sådan kamp aldrig er forgæves. Hvis i ikke tager den, hvem skal så?
"Standið saman og standið sterkar!"
 Vinarliga heilsan
Annika, Rannvá og Tóra