Links

Jordemoderforeningen har her på siden samlet en række links til andre hjemmesider, der kan have interesse og relevans for jordemødre. Linkene er fordelt på relevante kategorier, og der henvisninger til sider for gravide.

Bibliografier

Danmarks Jordemødre

En historisk oversigt over jordemodervæsenets udvikling i Danmark
af Gordon Norrie, Stabslæge, Dr.Med.

Fagligt

INFPREG
Svensk vidensdatabase om infektioner under graviditet.

Lægehåndbogen
Lægehåndbog til bl.a. sundhedspersonale med information om symptomer, tilstande og sygdomme.

perinatology.com
Hjemmeside om forskellige slags medicins påvirkning af graviditet og amning.

Informed choice
Hjemmeside om informeret valg i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel.

ChildBirthConnection.org
Engelsksproget hjemmeside om evidens-baseret information i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel.

For gravide

Sundhed.dk
Sundhed.dk er det offentlige sundhedsvæsen på nettet, hvor du kan søge artikler om graviditet og fødsel.

Den bedste start
Sundhedsstyrelsens kampagneside om graviditet

Hjemmefødsler.net
Hjemmeside for alle, der har interesse for fødsler - ansatte i sundhedssektoren, politikere, kommende forældre osv.

Hjemmefødselsordning Sjælland
Hjemmeside med kontakt til jordemødre, der varetager hjemmefødsler.

www.flerlinger.info
Hjemmeside for gravide og forældre til flerlinger.

www.gynzone.dk
Patientinformationer, bla. om effektiv genoptræning af bækkenbunden og fakta om bristninger.

Internationalt

Jordemoderfaglige projekter

www.veprojekt.dk

www.parattilbarn.dk

Organisationer og sammenslutninger

Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi - DSOG
Har også en omfattende liste med links.

Nordisk Forening for Obstetrik og Gynækologi (NFOG)

Tværfagligt Obstetrisk Forum (Tidligere Fødsels Audit Gruppen)

Sundhedskartellet

Bedre sundhed i generationer (BSIG)
Projekt, hvis formål er at undersøge hvordan graviditetsperioden og den tidlige barndom påvirker moderens og barnets sundhed.

Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød
Landsforeningen til støtte ved Spædbarnsdød er en privat forening, der støtter og vejleder forældre og deres pårørende i forbindelse med spædbarnsdød, afskeden med barnet og i den efterfølgende sorgperiode.

www.safemotherhood.org
The Safe Motherhood Initiative er et verdensomspændende initiativ, der sigter mod at nedbringe antallet af dødsfald og sygdomme relateret til graviditet og fødsel.

www.who.int
World Health Organization.

Dansk Sygeplejeråd

FSGOS
Faglig sammenslutning for sygeplejersker beskæftiget med pleje af gynækologiske og obstetriske patienter.

Forældre og fødsel
Foreningen forældre & fødsel arbejder for at graviditet, fødsel og de første år efter fødslen bliver både psykisk og fysisk tilfredsstillende for forældre og børn.

Maternity Worldwide Denmark
Frivillig dansk organisation som arbejder tæt sammen med

Maternity Worldwide UK. Maternity Worldwide har til formål at redde kvinder og børns liv i forbindelse med fødsel i Etiopien.

Offentligt

Sundhedsstyrelsen

Ministeriet for sundhed og forebyggelse

Danske Regioner

Borger.dk
Genvejen til det offentlige Danmark: søg og find amter, kommuner, ministerier, offentlige ansatte, regler etc.

Den bedste start
Sundhedsstyrelsens kampagneside om graviditet

Sundhed.dk
Offentlig online sundhedstjeneste, som indeholder aktuel information om sundhed og sygdom.

Videncenter for amning af børn med specielle behov
Videncenteret er en professionel organisation, der indsamler, systematiserer, udvikler og formidler viden om børn med misdannelser og børn der af andre grunde er syge og har specielle behov.

Pensionsinfo.dk
Her kan du få overblik over din økonomi ved pensionering, beregne din efterløn og meget andet. Bag siden står flere end 30 pensionsinstitutter, en række ministerier mm.

Tidsskrifter

Uddannelse

Har du flere gode links?

Har du forslag til tilføjelser til listen over links er du meget velkommen til at sende dem til webredaktør Jette Poder