• Print
  • Bookmark and Share

"En god start i livet" uddeler ekstra pris

Fonden "En god start i livet" uddeler i år en ekstra pris.

Den mulighed har vi fået, fordi skuespilleren Martin Brygmann donerede sin gevinst fra quiz-programmet "Hvem vil være millionær" til fonden.

Prisen går til journalist og forfatter Hanne Dam for hendes debatbog "Giv kvinderne fødslen tilbage". Flere af aktørerne i bogen, fødende, fødselslæger og jordemødre, er enige i, at det fødende par har gavn af at kende den jordemoder, parret skal føde med, samt at der er TID, RO OG PLADS til at arbejde konstruktivt med veerne.

Et gennemgående ønske er, at der sættes tid af til fødselsforberedelse for at styrke den gravide i at få mest mulig tiltro til egne evner, når hun skal føde og amme sit barn. Hanne Dam ønsker, at offentligheden inddrages i en debat om de valg og fravalg, de gravide og deres partnere skal foretage i forbindelse med graviditet og fødsel.

Fondens ønske med denne pris er at fremme en frugtbar debat om begrebet den gode fødsel og bidrage til at give barnet en god start i livet.

Prisoverrækkelsen finder sted torsdag den 31.5. kl 15.00 Klareboderne 3, København.

Prisen overrækkes af Overlæge dr. med. Jacob Lykke.

Tilmelding til ceciliavirgin@remove-this.mac.com inden den 20.5. af hensyn til bestilling af traktement. Der er begrænset antal pladser.